Wie zijn wij?

't Goed ter Fintele was in de jaren 80-90 een boerderij. Doorheen de jaren werden de eigenaars ouder, maar konden hun wondermooie streek de Fintele niet laten gaan. Echter stond er plots in 2019 een bord voor de deur 'te koop'. 

Geert & Ria, de nieuwe eigenaars, kwamen veel naar de Fintele om rust op te zoeken tussen al het drukke werk door op hun land-en tuinbouwbedrijf. Zo viel hun oog op dit boerderijtje. Dit konden ze niet laten gaan want ze waren verliefd op de streek.

De oude hoeve werd volledig opnieuw opgetrokken tot een authentieke vakantiewoning met waardige, Belgische materialen. Het vakantiehuis heeft zijn authentieke uitstraling bewaard. Zelfs de oude staldeuren en koe-sloten zijn er nog terug te zien. Geert & Ria mochten niet doen wat ze maar wilden met de woning aangezien het vakantiehuis beschermd erfgoed is door zijn unieke omgeving. 

Een verblijf in 't Goed ter Fintele doet u letterlijk wegdromen door het prachtige interieur en wondermooie omgeving. De jacuzzi maakt het verblijf af. 

mail Nys - Desmet

Een persoonlijke ontvangst geeft u een thuisgevoel.

U hoeft ons niet enkel op foto te zien. Bij ieder verblijf ontvangt dochter Karen jullie graag met open armen. Een woordje uitleg, een babbeltje, een bericht om te vragen hoe uw verblijf verloopt, … Die huiselijke sfeer en gezelligheid voelt u in alles in 't Goed ter Fintele.


Korte Historie

"Een gehuchte van Pollinkhove in Veurne-Ambacht, op den Yzer, de Lovaart en den Beverdijk. ’t Zijn schippers, visschers en jagers die er wonen. ’t Ligt diepe en beneden de hooge oevers, die de gezeide waterlopen afdijken en zo de kleine en lege huisjes tegen de overstromingen beschermen. ’t Is al rivier en vaart, sas en sluis, brug en plan, schip en schuit dat met er hoort en ziet. ’t Watergat zeggen de mensen!" 

De volledige geschiedenis van het gehuchtje de Fintele is terug te vinden in ons vakantiehuis. Deze is geschreven door de dochter van de vorige eigenaars. 

Hiernaast zie je een foto van hoe het huis er vroeger uit zag. Zoals u ziet, is de opbouw hetzelfde.

foto oud fintele